Lucas is geboren met een open ruggetje. En in Ghana betekent dit dat je ouders niet voor je kunnen zorgen. Lucas is als baby gevonden in een sloot en naar kindertehuis Hanukkah gebracht. Daar is hij liefdevol verzorgd en groeide hij op tot een zeer empatische en krachtige jongen van inmiddels 15 jaar.

Maar het gaat nu niet goed met Lucas. Onderhuidse ontstekingen hebben ervoor gezorgd dat het bot in een van zijn benen zodanig aangetast is dat het geamputeerd moest worden. In Westerse landen is dat al een risicovolle operatie; in de barre omstandigheden van de Ghanese ziekenhuizen is dat gewoon gevaarlijk te noemen. Maar er was geen andere keuze; Lucas was enorm verzwakt. Lucas heeft de operatie doorstaan, maar kreeg daarna allerlei complicaties. De toestand van Lucas is erg kritiek geweest. Het ziekenhuis waar hij verbleef heeft na 2 maanden aangegeven niet meer in staat te zijn om hem te verzorgen. De wond van de amputatie is weer helemaal open en er is een nieuwe doorligwond bijgekomen op zijn onderrug. Mariƫtte en de stichting hebben hemel en aarde bewogen om een ziekenhuis in de hoofdstad Accra te vinden, waar de omstandigheden wat beter zijn dan in de lokale ziekenhuizen. Toen dat gelukt was ging Lucas daar met de ambulance heen. Maar daar werd weer pijnlijk duidelijk hoe dingen in Ghana gaan: het ziekenhuis wilde hem toch niet aannemen. Ten einde raad weer de lange tocht terug naar Sunyani. En al die tijd is Lucas al aan het vechten. Hij heeft het fysiek en ook mentaal erg zwaar.

Gelukkig heeft het Orthopedic Training Centrum (OTC) in Accra hem een plek aangeboden. Ze kunnen daar zijn wonden verzorgen en hem hopelijk helpen met revalideren. Deze revalidatie gaat echter wellicht maandenlang duren en omdat het zo ver weg is van Hanukkah komt daar een hele hoop geregel bij kijken. Daarbij lijkt het ook nog nodig om met behulp van plastische chirurgie zijn amputatie wond en de wond op zijn rug te herstellen.

Al met al lopen de medische kosten van de verzorging van Lucas enorm op. De stichting heeft, samen met al zijn sponsoren en inzet van vrijwilligers, al veel kosten op zich genomen, maar dit geld is ook nodig voor alle andere kinderen van Hanukkah. Daarom zou ik jullie willen vragen om een extra donatie te doen in deze heftige periode voor Lucas. De stichting verwacht met een bedrag van 15,000 euro alle kosten voor Lucas huidige en toekomstige behandeling te kunnen bekostigen. En mocht deze actie meer geld opleveren, dan zouden we graag een donatie willen geven aan de prachtige stichting OTC, die ook fantastisch werk in Ghana doet.

Dit is de kop

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

In de shortcode ontbreekt een geldig ID attribuut voor het donatieformulier.